Tłoczony na zimno

Objętość netto: 0,25 l

 

Olej arachidowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzeszków ziemnych metodą tłoczenia na zimno. Jego delikatna orzechowa nuta oraz słodkawy posmak czynią z niego idealny dodatek do deserów, lodów, sosów oraz do polewania ryżu z owocami, budyniu, naleśników i racuchów. Można go używać do wszelkiego rodzaju potrwa na zimno.

SKŁADNIKI: olej arachidowy tłoczony na zimno, mieszanina tokoferoli (przeciwutleniacz).

UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Kraj lub miejsce pochodzenia: A-USA, B-UE.

 

 


Polecane produkty

slide

Olej krokoszowy

Oleje świata
slide

Olej lniany

Oleje świata
slide

Olej z awokado

Oleje świata
slide

Olej arachidowy

Oleje świata
slide

Olej sezamowy

Oleje świata
slide

Olej z orzechów laskowych

Oleje świata
slide

Olej z orzechów włoskich

Oleje świata
slide

Olej z pestek dyni

Oleje świata
Olej tłoczony jest na zimno z pestek wydobytych z dojrzałych owoców dzikiej róży. Olej ten spośród innych wyróżnia się niepowtarzalnym, naturalnie różowo-pomarańczowym kolorem i łagodnym, lekko słodkawym smakiem.
slide

Olej z dzikiej róży

Oleje świata
slide

Olej słonecznikowy

Oleje świata
Nasz olej powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno.
slide

Olej rzepakowy

Oleje świata
Oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, to najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
slide

Oliwa z oliwek

Oleje świata
Olej tłoczony na zimno z nasion konopi charakteryzuje się korzenno-orzechowym smakiem i zapachem. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jest jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych potraw na zimno.
slide

Olej konopny

Oleje świata
lej nasz uzyskiwany jest ze specjalnie wyselekcjonowanej odmiany kukurydzy metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i złocisto-pomarańczowym kolorem.
slide

Olej kukurydziany

Oleje świata
Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Włoch. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych.
slide

Olej z pestek winogron

Oleje świata
Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych i wyróżnia się delikatnym, żółtym kolorem oraz neutralnym smakiem i zapachem. Jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej.
slide

Olej ryżowy

Oleje świata