Krem czekoladowy z awokado

Deser
Łatwy
10 min
2

Składniki potrzebne do kremu czekoladowego z awokado:

  • 1 awokado – 140 g,
  • karob jasny – 10 g,
  • orzechy laskowe – 10 g,
  • 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 ml,
  • przyprawy korzenne – 2 g,
  • szczypta soli do smaku.

Przygotowanie kremu czekoladowego z awokado:

Awokado przekroić na pół, pozbyć się pestki, wydrążyć łyżką miąższ i rozdrobnić wszystko w miseczce widelcem, dodając powoli olej lniany. Orzechy laskowe drobno posiekać, dodać do awokado razem z karobem i przyprawami. Całość dobrze wymieszać do połączenia się składników.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję