Krem czekoladowy z awokado

Deser
Łatwy
10 min
2

Składniki potrzebne do kremu czekoladowego z awokado:

  • 1 awokado – 140 g,
  • karob jasny – 10 g,
  • orzechy laskowe – 10 g,
  • 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 ml,
  • przyprawy korzenne – 2 g,
  • szczypta soli do smaku.

Przygotowanie kremu czekoladowego z awokado:

Awokado przekroić na pół, pozbyć się pestki, wydrążyć łyżką miąższ i rozdrobnić wszystko w miseczce widelcem, dodając powoli olej lniany. Orzechy laskowe drobno posiekać, dodać do awokado razem z karobem i przyprawami. Całość dobrze wymieszać do połączenia się składników.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję