*Źródło: ”Nr 1 w Polsce” wśród preparatów zawierających kwasy omega w kategorii płynne, wartość sprzedaży do pacjenta za okres rozliczeniowy V 2017 do IV 2018. Na podstawie danych z bazy Omnibus firmy PEX PharmaSequence kwiecień 2018.

Dawno, dawno temu, na polskiej wsi, uprawiano len. Jest to roślina niezwykła. Wykorzystywano ją zarówno do wytwarzania tkaniny jak i w kuchni. Nasiona lnu stosowano w całości jako np. dodatek do zup, ale także ze względu na swoje właściwości oleiste wytłaczano z nich olej lniany. Olejowi lnianemu, przypisywano niemal magiczne działanie, ludzie jeszcze nie wiedzieli dlaczego olej lniany jest taki dobry. To wszystko dzięki bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.
*Źródło: ”Nr 1 w Polsce” wśród preparatów zawierających kwasy omega w kategorii płynne, wartość sprzedaży do pacjenta za okres rozliczeniowy V 2017 do IV 2018. Na podstawie danych z bazy Omnibus firmy PEX PharmaSequence kwiecień 2018.
Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.
Zobacz artykuły i przepisyAwokado to owoc znany zarówno w kosmetyce i medycynie naturalnej, jak i szeroko stosowany w sztuce kulinarnej. Jego cenne właściwości można znaleźć również w tłoczonym na zimno oleju, który powinien stać się składnikiem zdrowej, urozmaiconej diety.
Czytaj więcejKwasy tłuszczowe omega-3 są wrażliwe na światło (promienie UV) i temperaturę. Im wyższa temperatura przechowywania, tym większe ryzyko, że kwasy te utlenią się i produkt nie będzie zawierał tyle omega-3 ile oczekujemy.
Czytaj więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.