produkt

UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad.

Tłoczony na zimno

Objętość netto: 0,5l

Nasz olej powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno. Dzięki temu posiada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak, które sprawiają, iż jest doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na zimno oraz surówek z kiszonej kapusty, sałatek greckich, dipów, sosów i past.


Przechowywać w temperaturze pokojowej.


Polecane produkty

Olej krokoszowy tłoczony na zimno z nasion krokosza barwierskiego. Jest wyśmienitym olejem, znanym już w czasach starożytnych, produkowanym z myślą o dostarczeniu nowych doznań smakowych.
slide

Olej krokoszowy

Oleje świata
Olej lniany powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu metodą tłoczenia na zimno. Jego wysoką jakość zapewnia stała kontrola nad procesem tłoczenia.
slide

Olej lniany

Oleje świata
Olej z awokado otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą tłoczenia na zimno. Kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem.
slide

Olej z awokado

Oleje świata
Olej arachidowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzeszków ziemnych metodą tłoczenia na zimno. Jego delikatna orzechowa nuta oraz słodkawy posmak czynią z niego idealny dodatek do sałatek, surówek, sosów, gotowanych jarzyn, deserów owocowych, lodowyc...
slide

Olej arachidowy

Oleje świata
Olej sezamowy otrzymywany jest ze starannie wyselekcjonowanych prażonych nasion sezamu. Posiada bogate walory aromatyczne i smakowe.
slide

Olej sezamowy

Oleje świata
Olej powstaje z wysokiej jakości podprażanych orzechów laskowych. Charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem i subtelnym orzechowym aromatem.
slide

Olej z orzechów laskowych

Oleje świata
Olej nasz powstaje ze starannie wyselekcjonowanych podprażanych orzechów włoskich. Dzięki temu charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem oraz subtelnym zapachem.
slide

Olej z orzechów włoskich

Oleje świata
Olej dyniowy otrzymywany jest poprzez tłoczenie pestek dyni i wyróżnia się charakterystyczną dla nich ciemnozieloną barwą oraz unikalnym smakiem i zapachem.
slide

Olej z pestek dyni

Oleje świata
Olej tłoczony jest na zimno z pestek wydobytych z dojrzałych owoców dzikiej róży. Olej ten spośród innych wyróżnia się niepowtarzalnym, naturalnie różowo-pomarańczowym kolorem i łagodnym, lekko słodkawym smakiem.
slide

Olej z pestek dzikiej róży

Oleje świata
Olej uzyskiwany jest z nasion słonecznika metodą tłoczenia na zimno. Posiada charakterystyczny dla nasion słonecznika łagodny, lekko orzechowy smak.
slide

Olej słonecznikowy

Oleje świata
Nasz olej powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno.
slide

Olej rzepakowy

Oleje świata
Oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, to najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
slide

Oliwa z oliwek

Oleje świata
Olej tłoczony na zimno z nasion konopi charakteryzuje się korzenno-orzechowym smakiem i zapachem. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jest jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych potraw na zimno.
slide

Olej konopny

Oleje świata
lej nasz uzyskiwany jest ze specjalnie wyselekcjonowanej odmiany kukurydzy metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i złocisto-pomarańczowym kolorem.
slide

Olej kukurydziany

Oleje świata
Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Włoch. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych.
slide

Olej z pestek winogron

Oleje świata
Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych i wyróżnia się delikatnym, żółtym kolorem oraz neutralnym smakiem i zapachem. Jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej.
slide

Olej ryżowy

Oleje świata