Surówka Coleslaw

Lunch, Obiad, Kolacja
Łatwy
20 min
2

Popularna, zdrowa i smaczna. Znakomity dodatek do wielu dań.

Czego potrzebujesz:

  • średnia główka kapusty (ok 1 kg)
  • 1 duża marchew (lub 2 małe)
  • pół cebuli
  • 5-6 czubatych łyżek majonezu
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka octu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego Oleofarm

Przygotowanie:

Kapustę i marchew ścieramy na tarce, cebulę drobno kroimy. Przygotowujemy sos. Do miseczki wkładamy majonez, dodajemy mleko, sok z cytryny, cukier puder, ocet, olej oraz sól i pieprz według uznania. Sos dokładnie mieszamy i zalewamy nim kapustę, marchew i cebulę. Mieszamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Autor: Joanna Nowak, http://www.bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej z pestek winogron rafinowany

LenVitol – Olej lniany

LenVitol – Olej lniany

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję