Tłoczony na zimno

Objętość netto: 0,25 l, 0,5l

Olej lniany powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu metodą tłoczenia na zimno. Jego wysoką jakość zapewnia stała kontrola nad procesem tłoczenia. Olej ten ma złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno.

SKŁADNIKI: olej z nasion lnu tłoczony na zimno, mieszanina tokoferoli (przeciwutleniacz)

UWAGA! Przechowywać w temperaturze pokojowej. Może wytrącić się naturalny osad.


Polecane produkty

slide

Olej krokoszowy

Oleje świata
slide

Olej lniany

Oleje świata
slide

Olej z awokado

Oleje świata
slide

Olej arachidowy

Oleje świata
slide

Olej sezamowy

Oleje świata
slide

Olej z orzechów laskowych

Oleje świata
slide

Olej z orzechów włoskich

Oleje świata
slide

Olej z pestek dyni

Oleje świata
Olej tłoczony jest na zimno z pestek wydobytych z dojrzałych owoców dzikiej róży. Olej ten spośród innych wyróżnia się niepowtarzalnym, naturalnie różowo-pomarańczowym kolorem i łagodnym, lekko słodkawym smakiem.
slide

Olej z dzikiej róży

Oleje świata
slide

Olej słonecznikowy

Oleje świata
Nasz olej powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno.
slide

Olej rzepakowy

Oleje świata
Oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, to najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
slide

Oliwa z oliwek

Oleje świata
Olej tłoczony na zimno z nasion konopi charakteryzuje się korzenno-orzechowym smakiem i zapachem. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jest jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych potraw na zimno.
slide

Olej konopny

Oleje świata
lej nasz uzyskiwany jest ze specjalnie wyselekcjonowanej odmiany kukurydzy metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i złocisto-pomarańczowym kolorem.
slide

Olej kukurydziany

Oleje świata
Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Włoch. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych.
slide

Olej z pestek winogron

Oleje świata
Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych i wyróżnia się delikatnym, żółtym kolorem oraz neutralnym smakiem i zapachem. Jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej.
slide

Olej ryżowy

Oleje świata