Sernik sernikowy nierówny, dlatego warto wypróbować kolejny nowy przepis – może być naprawdę smacznie.
Biszkopt:
Ser:
Rosa
Do wysokiej miski wbijamy białka i ubijamy mikserem bądź trzepaczką na sztywną pianę (powinna być tak sztywna, żeby po odwróceniu miski do góry dnem nie wypadła). Następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy kilka minut.. Kolejne czynności obowiązkowo wykonujemy drewnianą łyżką. Dodajemy żółtka może być kolejno po jednym. Bardzo delikatnie mieszamy białka z żółtkami zagarniając masę od dołu ku górze, aż powstanie jednolita, masa. Następnie dodajemy po łyżce mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym (tutaj z kolei, nie można dodać jej wszystkiej naraz, bo ciasto opadnie!) Bardzo delikatnie w podobny sposób jak żółtka mieszamy. Tak przygotowaną masę wlewamy do standardowej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 40 min w temp. 180 stopni C. Wystudzony kroimy na kilkanaście 2cm pasków. Układamy je na cieście z okruszków w odstępach 1 cm.
Autor: Jolanta Augustyn, http://www.abcmojejkuchni.blogspot.com
Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.
Zobacz artykuły i przepisyProdukty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.
Dowiedz się więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.