Różnorodność smaków ze wszystkich stron świata

Oleje Świata

Oleje Świata to linia wysokiej jakości olejów ze wszystkich stron świata. To bogactwo smaku, zamknięte w eleganckich, szklanych butelkach. Nasze oleje powstają ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Dzięki temu są wyjątkowo smaczne i aromatyczne, a ciemna, szklana butelka dodatkowo chroni przed utlenianiem cennych wartości odżywczych, m.in. kwasów omega 3-6-9. Oleje stanowią doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno, a nawet lodów i deserów owocowych.

W kolekcji Oleje Świata znajdziecie także oleje doskonałe do smażenia. Niech będą dla Was inspiracją do wielu smacznych i zdrowych pomysłów kulinarnych. Jeśli ważne jest dla Was zdrowe odżywianie, lubicie gotować, a Waszą głowę stale zaprzątają nowe przysmaki i nowe przepisy, te oleje są właśnie dla Was!

Zobacz w sklepie

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Olej konopny tłoczony na zimno

Olej konopny tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej kukurydziany z pierwszego tłoczenia virgin

Olej kukurydziany z pierwszego tłoczenia virgin

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy
Zdrowe tłuszcze

Olej z awokado – naturalne bogactwo

Awokado to owoc znany zarówno w kosmetyce i medycynie naturalnej, jak i szeroko stosowany w sztuce kulinarnej. Jego cenne właściwości można znaleźć również w tłoczonym na zimno oleju, który powinien stać się składnikiem zdrowej, urozmaiconej diety.

Czytaj więcej
Zdrowe tłuszcze

Dlaczego kwasy omega-3 lubią zimno?

Kwasy tłuszczowe omega-3 są wrażliwe na światło (promienie UV) i temperaturę. Im wyższa temperatura przechowywania, tym większe ryzyko, że kwasy te utlenią się i produkt nie będzie zawierał tyle omega-3 ile oczekujemy.

Czytaj więcej
Łatwy
15 min

Domowe masło orzechowe

Zobacz przepis
Średni
90 min

Paszteciki z kapustą i grzybami

Zobacz przepis

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję