Sałatka z buraczków z olejem lnianym

Lunch, Kolacja
Łatwy
15 min
3

Składniki:

Sałatki:

  • 3-4 buraki
  • 1 gruszka
  • 80 g rukoli
  • 50 g sera typu feta

Sos:

  • 2 łyżki oleju lnianego LenVitol
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Buraki ugotować do miękkości, a po ostygnięciu obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rukolę umyć, osuszyć i ułożyć na
talerzu. Gruszkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Na talerzu z rukolą ułożyć pokrojone buraki i gruszkę, dodać rozdrobnioną fetę. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem, wymieszać.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej
Łatwy
20 min

Tradycyjny majonez grzybowy z olejem lnianym

Zobacz przepis

Poznaj nasze produkty

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję