Klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem lnianym

Obiad
Łatwy
30 min
4

Składniki do sałatki jarzynowej z majonezem lnianym:

  • 4 marchewki,
  • 4 nieduże ziemniaki,
  • 4 kiszone ogórki,
  • 4 jajka,
  • 1 cebula,
  • 1 jabłko,
  • 1 puszka groszku konserwowego – 400 g,
  • 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® – 75 g,
  • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie klasycznej sałatki jarzynowej z majonezem lnianym:

Marchew oraz ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. Przestudzone warzywa oraz jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę, jabłko oraz ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Groszek zielony odsączamy z zalewy. Pokrojone warzywa jajka i groszek zielony mieszamy razem z majonezem lnianym. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na godzinę do połączenia smaków.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej lniany LenVitol

Olej lniany LenVitol

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję