Klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem lnianym

Obiad
Łatwy
30 min
4

Składniki do sałatki jarzynowej z majonezem lnianym:

  • 4 marchewki,
  • 4 nieduże ziemniaki,
  • 4 kiszone ogórki,
  • 4 jajka,
  • 1 cebula,
  • 1 jabłko,
  • 1 puszka groszku konserwowego – 400 g,
  • 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® – 75 g,
  • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie klasycznej sałatki jarzynowej z majonezem lnianym:

Marchew oraz ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. Przestudzone warzywa oraz jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę, jabłko oraz ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Groszek zielony odsączamy z zalewy. Pokrojone warzywa jajka i groszek zielony mieszamy razem z majonezem lnianym. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na godzinę do połączenia smaków.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję