Sałatka z jajkiem, selerem i rzodkiewką

Śniadanie
Łatwy
15 min
2

Składniki potrzebne do sałatki z jajkiem, selerem i rzodkiewką:

  • 4 jajka,
  • 1 pęczek rzodkiewki,
  • twardy ser żółty [np. Bursztyn] – 100 g,
  • 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® – 75 g,
  • łodyga selera naciowego – ok. 45 g,
  • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie sałatki z jajkiem, selerem i rzodkiewką:

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Po obraniu ze skorupek siekamy w drobną kostkę. Rzodkiewkę i seler dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę. Posiekane jajka, seler, rzodkiewkę i żółty ser mieszamy razem z majonezem.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję