Sałatka z jajkiem, selerem i rzodkiewką

Śniadanie
Łatwy
15 min
2

Składniki potrzebne do sałatki z jajkiem, selerem i rzodkiewką:

  • 4 jajka,
  • 1 pęczek rzodkiewki,
  • twardy ser żółty [np. Bursztyn] – 100 g,
  • 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® – 75 g,
  • łodyga selera naciowego – ok. 45 g,
  • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie sałatki z jajkiem, selerem i rzodkiewką:

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Po obraniu ze skorupek siekamy w drobną kostkę. Rzodkiewkę i seler dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę. Posiekane jajka, seler, rzodkiewkę i żółty ser mieszamy razem z majonezem.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję