Pasta twarogowa

Śniadanie, Kolacja
Łatwy
15 min
2

Twaróg jest doskonałym źródłem białka, w połączeniu z olejem z pestek dyni tworzy bogatą w wartości odżywcze pastę.

Czego potrzebujesz:

  • 200 g twarogu lub serka śmietankowego
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku – obrany
  • 3 łyżki pociętego świeżego szczypiorku
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni Oleofam
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

W malakserze umieścić wszystkie składniki (oprócz szczypiorku) i miksować 5 minut, następnie dodać szczypiorek i wymieszać łyżką.

Autor: Sara Mazurkiewicz, http://www.pieczarkamysia.blox.pl

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję