Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Śniadanie, Kolacja
Łatwy
15 min
2

Składniki potrzebne do przygotowania pasty jajecznej ze szczypiorkiem:

  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 6 łyżeczek jogurtu naturalnego – 30 ml,
  • łyżka oleju lnianego LenVitol® – 15 ml,
  • łyżka pokrojonego szczypiorku – 15 g,
  • łyżeczka lnu mielonego Oleofarm® – 5 g,
  • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie pasty jajecznej ze szczypiorkiem:

Ugotowane jajka na twardo drobno pokroić, dodać jogurt naturalny, olej lniany, len mielony i szczypiorek, następnie całość wymieszać. Przyprawić szczyptą soli i pieprzu.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z orzechów włoskich Virgin

Olej z orzechów włoskich Virgin

Olej z czarnuszki

Olej z czarnuszki

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję