Jednym ze sposobów na zdrowe i pyszne danie, jest wiele warzyw w jednym garnku.
Cukinię pokroić w kostkę (nie obierać ze skórki). Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, wyciąć białe części i pokroić w paseczki lub kostkę. Pieczarki, umyć, obrać i pokroić w plastry. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Kiełbasę pokroić na cienkie plasterki. Do szerokiego garnka z grubym dnem wlać olej, podgrzać, dodać kiełbaskę i smażyć na małym ogniu aż lekko się zrumieni. Kiełbasę wyjąć na talerz. Na reszcie tłuszczu zeszklić cebulę, dodać czosnek, pieczarki i smażyć przez 3 minuty. Następnie dodać warzywa: paprykę, cukinię i smażyć kolejne 5 minut. Dodać pomidory, koncentrat, przyprawy i gotować 15 minut pod przykryciem. Poprawić pieprzem i solą do smaku. Dodać odłożoną kiełbasę, posypać szczypiorkiem i podać z świeżym pieczywem.
Autor: Sara Mazurkiewicz, http://www.pieczarkamysia.blox.pl
Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.
Zobacz artykuły i przepisyProdukty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.
Dowiedz się więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.