Kapusta z olejem konopnym

Obiad
Łatwy
120 min
3

Tradycyjne smaki zawsze na czasie. Kapusta z olejem konopnym to propozycja nie tylko na jesień i zimę. Smakuje zawsze i wszystkim.

Czego potrzebujesz:

  • 1,5 kg kapusty kiszonej
  • 2-3 garści grzybów suszonych
  • 4 cebule
  • 4 – 5 łyżek oleju konopnego Oleofarm
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól do smaku
  • pieprz czarny i ziołowy

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną odcisnąć, ugotować do miękkości, a na koniec odcedzić. W osobnym garnku gotować suszone grzyby przez około 2 godziny, a na koniec odcedzić. Na patelni zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać odsączone grzyby. Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Całość doprawić solą i pieprzem. Grzyby z cebulką dodać do kapusty i dokładnie wymieszać. Gdy temperatura potrawy spadnie, polać olejem konopnym. Podawać z pieczywem, bądź jako dodatek do drugiego dania.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

LenVitol – Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

LenVitol – Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

Olej z ostropestu tłoczony na zimno, 250 ml

Olej z ostropestu tłoczony na zimno, 250 ml

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję