Tradycyjne smaki zawsze na czasie. Kapusta z olejem konopnym to propozycja nie tylko na jesień i zimę. Smakuje zawsze i wszystkim.
Czego potrzebujesz:
- 1,5 kg kapusty kiszonej
- 2-3 garści grzybów suszonych
- 4 cebule
- 4 – 5 łyżek oleju konopnego Oleofarm
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól do smaku
- pieprz czarny i ziołowy
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną odcisnąć, ugotować do miękkości, a na koniec odcedzić. W osobnym garnku gotować suszone grzyby przez około 2 godziny, a na koniec odcedzić. Na patelni zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać odsączone grzyby. Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Całość doprawić solą i pieprzem. Grzyby z cebulką dodać do kapusty i dokładnie wymieszać. Gdy temperatura potrawy spadnie, polać olejem konopnym. Podawać z pieczywem, bądź jako dodatek do drugiego dania.