Jajka curry

Śniadanie
Łatwy
15 min
5

Składniki potrzebne do przygotowania jajek curry:

  • Jaja – 5 sztuk,
  • 1 łyżeczka Curry – 5 g.,
  • Szalotka – 2 średnie sztuki,
  • 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® – 75 ml.

Przygotowanie jajek curry:

Ugotować jajka na twardo. Obrać, przekroić ostrym nożem na połówki wzdłuż dłuższej krawędzi. Wyjąć żółtka z białek, nie uszkadzając ich. Szalotki, żółtka, majonez oraz curry zblendować. Przy pomocy szprycy cukierniczej nakładać pastę jajeczną do białek. Schłodzić w lodówce.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

LenVitol – Olej lniany

LenVitol – Olej lniany

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję