Dip miętowy z jogurtem i olejem lnianym

Łatwy
10 min
4

Składniki:

  • Jogurt naturalny – 250 ml,
  • ½ szklanki świeżych liści mięty,
  • 1 łyżka soku z limonki – 15 ml,
  • ½ świeżej papryczki chili,
  • 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 ml,
  • Sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Olej wymieszać z jogurtem (można użyć miksera). Liście mięty posiekać i dodać do jogurtu. Papryczkę chili dokładnie umyć, usunąć nasiona i drobno posiekać, wycisnąć sok z limonki. Paprykę i sok dodać do jogurtu i dokładnie wymieszać. Całość doprawić pieprzem i solą.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Olej konopny tłoczony na zimno

Olej konopny tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję