Pasta śledziowa

Kolacja
Łatwy
15 min
2

Składniki potrzebne do przygotowania pasty śledziowej:

  • filet śledziowy,
  • 1 jajko,
  • ogórek kiszony,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego – 30 ml,
  • łyżka oleju lnianego LenVitol® – 15 ml,
  • mała cebula.
  • sól, pieprz do smaku,
  • koperek do dekoracji.

Przygotowanie pasty śledziowej:

Ugotowane na twardo jajko rozdrobnić, filet śledziowy, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Całość wymieszać z jogurtem i olejem lnianym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, można udekorować kawałkiem śledzia i koperkiem.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

LenVitol – Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

LenVitol – Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję