Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Obiad
Łatwy
40 min
3

Faszerowane pieczarki z dodatkiem oleju z orzechów włoskich, to propozycja na smaczne i niecodzienne danie.

Czego potrzebujesz:

  • ok 500 g dużych pieczarek
  • ok 200-300 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • ząbek czosnku
  • 1/4 cebuli
  • sól, pieprz, majeranek, vegeta
  • panierka 
  • bułka tarta ze złocistym lnem mielonym Oleofarm
  • mąka
  • jajko
  • olej ryżowy Oleofarm

Przygotowanie:

Do mięsa mielonego dodajemy jajko, posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę lub granulowany i przyprawy według uznania. Wszystko dokładnie mieszamy. Pieczarki myjemy i wycinamy ogonki, a następnie faszerujemy mięsem mielonym. Obtaczamy je w mące rozbełtanym jajku i w bułce tartej ze złocistym lnem mielonym, a następnie wkładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Autor: Joanna Nowak, http://www.bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej konopny tłoczony na zimno

Olej konopny tłoczony na zimno

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję