Lunch, Obiad, Kolacja
Łatwy
20 min
2
Popularna, zdrowa i smaczna. Znakomity dodatek do wielu dań.
Czego potrzebujesz:
- średnia główka kapusty (ok 1 kg)
- 1 duża marchew (lub 2 małe)
- pół cebuli
- 5-6 czubatych łyżek majonezu
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka octu
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oleju słonecznikowego Oleofarm
Przygotowanie:
Kapustę i marchew ścieramy na tarce, cebulę drobno kroimy. Przygotowujemy sos. Do miseczki wkładamy majonez, dodajemy mleko, sok z cytryny, cukier puder, ocet, olej oraz sól i pieprz według uznania. Sos dokładnie mieszamy i zalewamy nim kapustę, marchew i cebulę. Mieszamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Autor: Joanna Nowak, http://www.bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com