Sok z owoców czarnego bzu z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnego bzu z naturalną witaminą C

Czarny bez to krzew powszechnie występujący na terenie Polski. Nie każdy jednak wie, że jego jagody stanowią istną skarbnicę składników odżywczych. Dzięki wysokiej zawartości polifenoli (naturalnych przeciwutleniaczy), które eliminują wolne rodniki i zapobiegają powstawaniu stresu oksydacyjnego, czarny bez polecany jest w celu profilaktyki chorób cywilizacyjnych. Jego jagody są także źródłem żelaza, magnezu, wapnia i potasu, dzięki czemu posiadają właściwości odkwaszające. Ponadto wykazują także działanie antybakteryjne, przeciwbólowe, odtruwające i uszczelniają naczynia krwionośne.

Owoce bzu czarnego spożyte w większych ilościach doskonale sprawdzają przy zaparciach, gdyż powodują efekt przeczyszczający, ułatwiając pozbycie się szkodliwych metabolitów1.

Nasz sok z czarnego bzu z naturalną witaminą C to połączenie 99,92% soku z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra) wyprodukowanego z zagęszczonego soku oraz ekstraktu z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C, dzięki czemu jeszcze lepiej wspiera Twoją odporność! Ponadto witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.

bez barwników
bez dodatku cukru
bez konserwantów
z naturalną witaminą C

Właściwości czarnego bzu:

  • działa antyoksydacyjnie,
  • odkwasza organizm,
  • wykazuje działanie przeciwwirusowe,
  • wspomaga leczenie biegunek i zaparć,
  • łagodzi migreny i bóle reumatyczne,
  • działa przeciwzapalnie,
  • reguluje pracę układu trawiennego.

Zastosowanie:

Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 6. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.

Zalecane spożycie:

Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml (4 łyżki stołowe – łyżka stołowa odpowiada 15 ml) dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Dzienna porcja (60 ml) zawiera:

18 mg witaminy C (22,5% referencyjnej wartości spożycia).

Składniki:

Pasteryzowany sok z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra) – 99,92% – wyprodukowano z zagęszczonego soku z czarnego bzu, ekstrakt z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C.

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

[1]Doroszko M., Janda K., Jakubczyk K.: Właściwości prozdrowotne wybranych owoców krajowych. KOSMOS, 2018, 67, 415-423

Poznaj inne produkty Soki z naturalną witaminą C

Sok z suszonych śliwek z naturalną witaminą C

Sok z suszonych śliwek z naturalną witaminą C

Burak, sok z buraka ćwikłowego z naturalną witaminą C

Burak, sok z buraka ćwikłowego z naturalną witaminą C

Aloes, sok z aloesu zwyczajnego

Aloes, sok z aloesu zwyczajnego

Żurawina, sok z żurawiny z naturalną witaminą C

Żurawina, sok z żurawiny z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnej porzeczki z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnej porzeczki z naturalną witaminą C

Sok z owoców maliny z naturalną witaminą C

Sok z owoców maliny z naturalną witaminą C

Sok z owoców granatu z naturalną witaminą C

Sok z owoców granatu z naturalną witaminą C

Sok z owoców aronii z naturalną witaminą C

Sok z owoców aronii z naturalną witaminą C

Sok z dzikiej róży z naturalną witaminą C

Sok z dzikiej róży z naturalną witaminą C

Na zdrowie!

Nietolerancja laktozy – przyczyny, objawy i leczenie

Nietolerancja laktozy to stosunkowo częsty problem kliniczny, jednak pomimo dość charakterystycznych objawów długo pozostaje on nierozpoznany zarówno dla chorego, jak i lekarza.

Czytaj więcej
Na zdrowie!

STOP żywności wysoko przetworzonej

Przetwarzanie żywności nie jest praktyką nową. Pieczenie, suszenie, wędzenie, gotowanie, solenie, kiszenie czy mrożenie to metody jej obróbki znane ludzkości od dawna.

Czytaj więcej

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję