Niepowtarzalny wygląd i znakomity smak, doskonale nadaje się na domowe przyjęcie.
Czego potrzebujesz:
- 1 jajko,
- szczypta soli,
- 3 zmiksowane banany (najlepiej za pomocą blendera; banany powinny być bardzo dojrzałe),
- 1,5 szklanki przesianej mąki pszennej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
- 3/4 szklanki cukru,
- 1/3 szklanki oleju z pestek winogron Oleofarm.
Przygotowanie:
W misie miksera umieszczamy jajko, sól i cukier. Miksujemy na gładką masę. Po chwili dodajemy zmiksowane banany, olej, mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko miksujemy. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 50 minut. Studzimy na kratce.
Autor: Marika Wojciechowska, http://www.dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com