Wegańska pasta z grochu

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
20 min
2

Świetnie smakuje na kanapkach ze świeżymi warzywami lub jako pasta do makaronu.

Czego potrzebujesz:

  • 3/4 szklanki suchych połówek grochu
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni Oleofarm
  • 3 łyżki nasion słonecznika
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • kurkuma, tymianek, majeranek, bazylia, natka pietruszki, kozieradka 

Przygotowanie:

Ugotować groch do miękkości w lekko osolonej wodzie i odstawić do ostudzenia. Zmiksować go na gładką masę przy pomocy blendera lub robota kuchennego. Dodać olej z pestek dyni, zmielone siemię i słonecznik oraz miksować dalej lub mieszać masę łyżką. Do pasty dodać kurkumę, kozieradkę i zioła. Wymieszać. 

Autor: Agata Nastulak, http://dreamytaste.blogspot.com/

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej konopny tłoczony na zimno

Olej konopny tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję