Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
20 min
2
Świetnie smakuje na kanapkach ze świeżymi warzywami lub jako pasta do makaronu.
Czego potrzebujesz:
- 3/4 szklanki suchych połówek grochu
- 2 łyżki oleju z pestek dyni Oleofarm
- 3 łyżki nasion słonecznika
- 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
- kurkuma, tymianek, majeranek, bazylia, natka pietruszki, kozieradka
Przygotowanie:
Ugotować groch do miękkości w lekko osolonej wodzie i odstawić do ostudzenia. Zmiksować go na gładką masę przy pomocy blendera lub robota kuchennego. Dodać olej z pestek dyni, zmielone siemię i słonecznik oraz miksować dalej lub mieszać masę łyżką. Do pasty dodać kurkumę, kozieradkę i zioła. Wymieszać.
Autor: Agata Nastulak, http://dreamytaste.blogspot.com/