Wegańska pasta z grochu

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
20 min
2

Świetnie smakuje na kanapkach ze świeżymi warzywami lub jako pasta do makaronu.

Czego potrzebujesz:

  • 3/4 szklanki suchych połówek grochu
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni Oleofarm
  • 3 łyżki nasion słonecznika
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • kurkuma, tymianek, majeranek, bazylia, natka pietruszki, kozieradka 

Przygotowanie:

Ugotować groch do miękkości w lekko osolonej wodzie i odstawić do ostudzenia. Zmiksować go na gładką masę przy pomocy blendera lub robota kuchennego. Dodać olej z pestek dyni, zmielone siemię i słonecznik oraz miksować dalej lub mieszać masę łyżką. Do pasty dodać kurkumę, kozieradkę i zioła. Wymieszać. 

Autor: Agata Nastulak, http://dreamytaste.blogspot.com/

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z czarnuszki

Olej z czarnuszki

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję