Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
15 min
2
Świetna propozycja, uzupełniająca dietę wegańską w białko. Idealnie nadaje się kanapek na śniadanie lub kolację.
Czego potrzebujesz:
- 0,5 szklanki suchych nasion białej fasoli
- łyżka oleju olej z pestek dyni Oleofarm
- łyżka zmielonego siemienia lnianego (opcjonalnie)
- łyżka zmielonego sezamu
- łyżka wody (u mnie woda z ogórków kiszonych)
- pół łyżeczki kurkumy (może być curry)
- po szczypcie tymianku, oregano, koperku, natki pietruszki i kozieradki
Przygotowanie:
Fasolę ugotować do miękkości, a gdy przestygnie zmiksować ją lub zblendować na gładką masę. Dodać olej z pestek dyni, zmielone siemię i sezam oraz wodę z ogórków i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać przyprawy i jeszcze raz przemieszać.
Autor: Agata Nastulak, http://dreamytaste.blogspot.com/