Wegańska pasta fasolowo-ziołowa

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
15 min
2

Świetna propozycja, uzupełniająca dietę wegańską w białko. Idealnie nadaje się kanapek na śniadanie lub kolację. 

Czego potrzebujesz:

  • 0,5 szklanki suchych nasion białej fasoli
  • łyżka oleju olej z pestek dyni Oleofarm
  • łyżka zmielonego siemienia lnianego (opcjonalnie)
  • łyżka zmielonego sezamu
  • łyżka wody (u mnie woda z ogórków kiszonych)
  • pół łyżeczki kurkumy (może być curry)
  • po szczypcie tymianku, oregano, koperku, natki pietruszki i kozieradki

Przygotowanie:

Fasolę ugotować do miękkości,  a gdy przestygnie zmiksować ją lub zblendować na gładką masę. Dodać olej z pestek dyni, zmielone siemię i sezam oraz wodę z ogórków i całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać przyprawy i jeszcze raz przemieszać.  

Autor: Agata Nastulak, http://dreamytaste.blogspot.com/

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję