Szaszłyki caprese

Obiad
Łatwy
1

Składniki potrzebne do przygotowania szaszłyków caprese:

  • 1 opakowanie mini mozzarelli,
  • 3 gałązki pomidorków koktajlowych,
  • 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml,
  • Kilkanaście listków świeżej bazylii,
  • Sól morska, świeżo mielony pieprz do smaku,
  • Drewniane patyczki do szaszłyków lub wykałaczki.

Przygotowanie szaszłyków caprese:

Na patyczki nadziewaj naprzemiennie pomidorka, kulkę mozzarelli i listek bazylii. Gotowe szaszłyki ułóż na desce do krojenia, polej je olejem lnianym oraz oprósz solą i pieprzem. Szaszłyki możesz ułożyć na talerzu lub włożyć do wysokiej szklanki.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję