Zdrowa i smaczna surówka z dodatkiem orzechów włoskich. Idealnie pasuje do domowego obiadu.
Kapustę umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Dodać do dużej salaterki. Ogórka umyć i pokroić w półplasterki, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę i szczypiorek drobno pokroić, orzechy poszatkować, kiełki rzeżuchy przekroić na pół. Dodać wszystkie składniki do kapusty. W osobnym naczyniu wymieszać olej z sokiem z cytryny, przyprawami i musztardą, jogurtem, wymieszać i polać zawartość w salaterce. Wymieszać. Surówkę przed konsumpcję polecam, aby postała ok 20 minut, aby smaki się przegryzły. Udekorować kiełkami rzeżuchy i orzechami włoskimi.
Autor: Sara Mazurkiewicz, http://www.pieczarkamysia.blox.pl
Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.
Zobacz artykuły i przepisyLinia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.
Dowiedz się więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.