Lunch, Kolacja, Deser
Łatwy
25 min
2
Prosty, szybki, intrygujący pomysł na połączenie bazylii z jabłkiem.
Czego potrzebujesz:
- ok 500 g dużych pieczarek
- ok 200-300 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- ząbek czosnku
- 1/4 cebuli
- sól, pieprz, majeranek, vegeta
- panierka
- bułka tarta ze złocistym lnem mielonym Oleofarm
- mąka
- jajko
- olej ryżowy Oleofarm
Przygotowanie:
W misce wymieszamy mąkę i sól. Dodajemy syrop z agawy i wodę. Miksujemy. Jabłka (razem ze skórką) kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Smażymy placki na rozgrzanej, suchej patelni z obu stron na złoty kolor. W moździerzu ucieramy olej arachidowy z bazylią i skrapiamy nimi gotowe danie.
Autor: Bogumiła Kwiatkowska , http://www.feed-me-and-then-become-my-friend.blogspot.com