Faszerowane pieczarki z dodatkiem oleju z orzechów włoskich, to propozycja na smaczne i niecodzienne danie.
Czego potrzebujesz:
- ok 500 g dużych pieczarek
- ok 200-300 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- ząbek czosnku
- 1/4 cebuli
- sól, pieprz, majeranek, vegeta
- panierka
- bułka tarta ze złocistym lnem mielonym Oleofarm
- mąka
- jajko
- olej ryżowy Oleofarm
Przygotowanie:
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę lub granulowany i przyprawy według uznania. Wszystko dokładnie mieszamy. Pieczarki myjemy i wycinamy ogonki, a następnie faszerujemy mięsem mielonym. Obtaczamy je w mące rozbełtanym jajku i w bułce tartej ze złocistym lnem mielonym, a następnie wkładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Autor: Joanna Nowak, http://www.bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com