Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
5 min
2
Moja propozycja śniadaniowa to pasta serowa „awanturka” z dodatkiem oleju – pyszna, szybka w przygotowaniu, można ją przechowywać 3-4 dni w lodówce i traktować jako dodatek do chleba czy chrupać między posiłkami z sucharami. Dzięki dodatkowi oleju i siemienia lnianego to solidna porcja zdrowia wskazana zwykłym zjadaczom chleba, dzieciom, kobietom w ciąży, sportowcom.. Samo dobro!
Czego potrzebujesz:
- 200g sera białego twarogu, najlepiej półtłustego, domowego albo kupionego w sprawdzonym źródle
- 75ml jogurtu naturalnego
- 3 łyżki oleju lnianego Oleofarm
- garść siemienia lnianego Oleofarm
- 10 rzodkiewek
- pół pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz świeżo mielony
Przygotowanie:
Moja propozycja śniadaniowa to pasta serowa „awanturka” z dodatkiem oleju – pyszna, szybka w przygotowaniu, można ją przechowywać 3-4 dni w lodówce i traktować jako dodatek do chleba czy chrupać między posiłkami z sucharami. Dzięki dodatkowi oleju i siemienia lnianego to solidna porcja zdrowia wskazana zwykłym zjadaczom chleba, dzieciom, kobietom w ciąży, sportowcom.. Samo dobro!
Autor: Agata Kuliś, http://www.kuchniabezkitu.blogspot.com