Pasta serowa „awanturka”

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
5 min
2

Moja propozycja śniadaniowa to pasta serowa „awanturka” z dodatkiem oleju – pyszna, szybka w przygotowaniu, można ją przechowywać 3-4 dni w lodówce i traktować jako dodatek do chleba czy chrupać między posiłkami z sucharami. Dzięki dodatkowi oleju i siemienia lnianego to solidna porcja zdrowia wskazana zwykłym zjadaczom chleba, dzieciom, kobietom w ciąży, sportowcom.. Samo dobro!

Czego potrzebujesz:

  • 200g sera białego twarogu, najlepiej półtłustego, domowego albo kupionego w sprawdzonym źródle
  • 75ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oleju lnianego Oleofarm
  • garść siemienia lnianego Oleofarm
  • 10 rzodkiewek
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz świeżo mielony  

Przygotowanie:

Moja propozycja śniadaniowa to pasta serowa „awanturka” z dodatkiem oleju – pyszna, szybka w przygotowaniu, można ją przechowywać 3-4 dni w lodówce i traktować jako dodatek do chleba czy chrupać między posiłkami z sucharami. Dzięki dodatkowi oleju i siemienia lnianego to solidna porcja zdrowia wskazana zwykłym zjadaczom chleba, dzieciom, kobietom w ciąży, sportowcom.. Samo dobro!

Autor: Agata Kuliś, http://www.kuchniabezkitu.blogspot.com

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

LenVitol – Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

LenVitol – Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję