Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
15 min
2
Śniadanie to kluczowy posiłek w trakcie dnia, który powinien być zjadany w ciągu godziny od wstania. Dobrym sposobem na śniadanie jest pasta jajeczna z jakimś zielonym dodatkiem. Zamiast czosnku niedźwiedziego można użyć szczypiorku, natki pietruszki czy kiełków rzeżuchy.
Czego potrzebujesz:
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 4 łyżki oleju konopnego Oleofarm,
- kilka liści czosnku niedźwiedziego (dałam mrożony),
- 2 kromki pieczywa tostowego,
- ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego,
- sól (do smaku).
Przygotowanie:
Drobno posiekany czosnek niedźwiedzi utrzeć z jajkami i olejem konopnym. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym – schłodzić. Pieczywo pokroić w paski i opiec w tosterze uważając, by kawałki chleba nie zaklinowały się w opiekaczu. Schłodzoną pastę jajeczną podawać z ciepłymi paluszkami tostowymi.
Autor: Małgorzata Gocek, http://www.fochygochy.blogspot.com