Olej lniany LenVitol i jajka faszerowane pieczarkami
Śniadanie
Łatwy
15 min
4
Składniki potrzebne do przygotowania jajek faszerowanych pieczarkami:
Jajka na twardo- 6 szt.,
Pieczarki – 6 szt.,
Cebula biała – ½ szt.,
2 łyżki pietruszki zielone – 30 g.,
2 łyżeczki oleju ryżowego – 10 ml.,
2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml.,
Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie jajek faszerowanych pieczarkami:
Pieczarki i cebulę posiekaj w drobną kostkę a następnie podsmaż na oleju ryżowym przez ok. 3-4 min. Ugotowane na twardo i obrane jajka przekrój na pół. Z każdej połówki ostrożnie wyciągnij żółtko i przełóż do miseczki, wymieszaj z olejem lnianym LenVitol®, podsmażonymi pieczarkami, pietruszką i przyprawami. Powstałym farszem napełniaj połówki jajek i udekoruj świeżą natką pietruszki.
Zdrowe tłuszcze
Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.
Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.