Olej lniany LenVitol i jajka faszerowane pieczarkami

Śniadanie
Łatwy
15 min
4

Składniki potrzebne do przygotowania jajek faszerowanych pieczarkami:

  • Jajka na twardo- 6 szt.,
  • Pieczarki – 6 szt.,
  • Cebula biała – ½ szt.,
  • 2 łyżki pietruszki zielone – 30 g.,
  • 2 łyżeczki oleju ryżowego – 10 ml.,
  • 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml.,
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie jajek faszerowanych pieczarkami:

Pieczarki i cebulę posiekaj w drobną kostkę a następnie podsmaż na oleju ryżowym przez ok. 3-4 min. Ugotowane na twardo i obrane jajka przekrój na pół. Z każdej połówki ostrożnie wyciągnij żółtko i przełóż do miseczki, wymieszaj z olejem lnianym LenVitol®, podsmażonymi pieczarkami, pietruszką i przyprawami. Powstałym farszem napełniaj połówki jajek i udekoruj świeżą natką pietruszki.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej kukurydziany z pierwszego tłoczenia virgin

Olej kukurydziany z pierwszego tłoczenia virgin

Olej z ostropestu tłoczony na zimno, 250 ml

Olej z ostropestu tłoczony na zimno, 250 ml

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję