Składniki potrzebne do przygotowania jajek z ziołowym kremem:
- Jajka na twardo – 6 sztuk,
- 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml.,
- 3 łyżki jogurtu naturalnego – 45 ml.,
- 3 łyżki szczypiorku/koperku siekanego – 45 g.,
- 4 łyżki kiełków rzodkiewki – 60 g.,
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie jajek z ziołowym kremem:
Ugotowane na twardo jajka przekrój ostrym nożem na pół, nie uszkadzając skorupek. Z każdej połówki ostrożnie wyciągnij żółtko oraz białko, pokrój w drobną kosteczkę i przełóż do miseczki.
Dodaj jogurt naturalny oraz olej lniany LenVitol® i wszystko razem wymieszaj. Do masy dodaj posiekany szczypiorek, koperek i kiełki rzodkiewki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Nafaszeruj połówki skorupek i udekoruj zieleniną.