Jajka z ziołowym kremem

Średni
15 min
4

Składniki potrzebne do przygotowania jajek z ziołowym kremem:

  • Jajka na twardo – 6 sztuk,
  • 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml.,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego – 45 ml.,
  • 3 łyżki szczypiorku/koperku siekanego – 45 g.,
  • 4 łyżki kiełków rzodkiewki – 60 g.,
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie jajek z ziołowym kremem:

Ugotowane na twardo jajka przekrój ostrym nożem na pół, nie uszkadzając skorupek. Z każdej połówki ostrożnie wyciągnij żółtko oraz białko, pokrój w drobną kosteczkę i przełóż do miseczki.

Dodaj jogurt naturalny oraz olej lniany LenVitol® i wszystko razem wymieszaj. Do masy dodaj posiekany szczypiorek, koperek i kiełki rzodkiewki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Nafaszeruj połówki skorupek i udekoruj zieleniną.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Siemię lniane złociste

Siemię lniane złociste

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję