Jajka faszerowane awokado

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
25 min
2

Faszerowane jajka, to pomysł nie tylko na Wielkanoc. Będą doskonałą przystawką na imprezę czy niedzielne, późne śniadanie. 

Czego potrzebujesz:

  • 6 szt. jajek na twardo
  • 1 dojrzałe duże awokado 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju z awokado Oleofarm
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • świeży tymianek

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przetnij na pół. Żółtka przełóż do blendera, dodaj pozostałe składniki i krótko miksuj do ich połączenia. Gotową pastą faszeruj jajka. Danie należy przyrządzać na krótko przed podaniem, aby zachować ładny, zielony kolor awokado.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Olej sezamowy nierafinowany

Olej sezamowy nierafinowany

Olej z orzechów laskowych nierafinowany

Olej z orzechów laskowych nierafinowany

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję