Trufle bakaliowe z olejem lnianym LenVitol

Deser
Średni
90 min
4

Składniki:

  • orzechy włoskie, daktyle, migdały, morele, wiórki kokosowe – po 30 g każdego
  • 1 łyżka stołowa oleju lnianego LenVitol
  • 2 łyżki stołowe mleka kokosowego
  • 2 łyżki wody przegotowanej
  • laska wanilii, przyprawa do pierników, cynamon – zależnie od smaku

Przygotowanie:

Orzechy oraz bakalie zalać wodą wymieszaną z mlekiem kokosowym i odstawić na 2 h. Po wyznaczonym czasie należy je odsączyć na sitku, posiekać w kielichu robota kuchennego (ale nie na gładką masę), dodać olej lniany LenVitol, wiórki kokosowe oraz wybrane przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Z masy formować kuki i odstawić je na 1 – 2 godz. do lodówki. Kulki można wkładać do ozdobnych małych papierowych papilotek.

WSKAZÓWKA: jeśli masa jest zbyt sucha, należy dodać mleka kokosowego.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z orzechów włoskich Virgin

Olej z orzechów włoskich Virgin

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję