Pasta jajeczna z olejem konopnym

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
15 min
2

Śniadanie to kluczowy posiłek w trakcie dnia, który powinien być zjadany w ciągu godziny od wstania. Dobrym sposobem na śniadanie jest pasta jajeczna z jakimś zielonym dodatkiem. Zamiast czosnku niedźwiedziego można użyć szczypiorku, natki pietruszki czy kiełków rzeżuchy.

Czego potrzebujesz:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 4 łyżki oleju konopnego Oleofarm,
  • kilka liści czosnku niedźwiedziego (dałam mrożony),
  • 2 kromki pieczywa tostowego,
  • ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego,
  • sól (do smaku).

Przygotowanie:

Drobno posiekany czosnek niedźwiedzi utrzeć z jajkami i olejem konopnym. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym – schłodzić. Pieczywo pokroić w paski i opiec w tosterze uważając, by kawałki chleba nie zaklinowały się w opiekaczu. Schłodzoną pastę jajeczną podawać z ciepłymi paluszkami tostowymi.

Autor: Małgorzata Gocek, http://www.fochygochy.blogspot.com

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z orzechów włoskich Virgin

Olej z orzechów włoskich Virgin

Olej kukurydziany z pierwszego tłoczenia virgin

Olej kukurydziany z pierwszego tłoczenia virgin

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję