Burak, sok z buraka ćwikłowego z naturalną witaminą C

Burak zwyczajny to roślina uprawna nie bez powodu ciesząca się ogromną popularnością. Stanowi bowiem źródło cennych witamin i składników mineralnych m.in. wapnia, antocyjanów, żelaza czy potasu wspomagającego prawidłową gospodarkę wodno-elektrolitową. Za charakterystyczny kolor buraka odpowiadają betacyjaniny. Ich istotną cechą są właściwości przeciwutleniające, przyczyniające się do zmniejszenia ryzyka występowania nowotworów i chorób układu krążenia. W buraku znajduje się znaczna ilość azotanów, które, jak wskazują badania, przyczyniają się do zwiększenia poboru tlenu1.

Nasz sok z buraka ćwikłowego z naturalną witaminą C to połączenie 99,92% soku z buraka ćwikłowego (Beta vulgaris) wyprodukowanego z zagęszczonego soku oraz ekstraktu z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C, dzięki czemu jeszcze lepiej wspiera Twoją odporność! Ponadto witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.

bez dodatku cukru
bez konserwantów
bez barwników
z naturalną witaminą C

WŁAŚCIWOŚCI BURAKA:

  • wzmacnia układ krwionośny,
  • działa przeciwwirusowo,
  • poprawia jakość snu,
  • wykazuje właściwości antynowotworowe2.

Zastosowanie:​

Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 6. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.

Zalecane spożycie:

Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml (4 łyżki stołowe – łyżka stołowa odpowiada 15 ml) dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Dzienna porcja (60 ml) zawiera:

60 ml soku z buraka ćwikłowego i 18 mg witaminy C (22,5% referencyjnej wartości spożycia).

Składniki:

Pasteryzowany sok buraka ćwikłowego (Beta vulgaris) – 99,92% – wyprodukowano z zagęszczonego soku z buraka ćwikłowego, ekstrakt z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C.

UWAGA! Produkt może nieznacznie różnić się barwą i smakiem w zależności od partii. Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć. Bez dodatku cukru – zawiera naturalnie występujące cukry.

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

[1] Burak – właściwości prozdrowotne i nie tylko 2019; Z. Zdrojewicz, I. Cendal, M. Powązka.
[2] https://ktomalek.pl/blog/burak-czerwony-wlasciwosci-lecznicze-i-odzywcze/w-2496

Poznaj inne produkty Soki z naturalną witaminą C

Sok z suszonych śliwek z naturalną witaminą C

Sok z suszonych śliwek z naturalną witaminą C

Aloes, sok z aloesu zwyczajnego

Aloes, sok z aloesu zwyczajnego

Żurawina, sok z żurawiny z naturalną witaminą C

Żurawina, sok z żurawiny z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnej porzeczki z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnej porzeczki z naturalną witaminą C

Sok z owoców maliny z naturalną witaminą C

Sok z owoców maliny z naturalną witaminą C

Sok z owoców granatu z naturalną witaminą C

Sok z owoców granatu z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnego bzu z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnego bzu z naturalną witaminą C

Sok z owoców aronii z naturalną witaminą C

Sok z owoców aronii z naturalną witaminą C

Sok z dzikiej róży z naturalną witaminą C

Sok z dzikiej róży z naturalną witaminą C

Na zdrowie!

STOP żywności wysoko przetworzonej

Przetwarzanie żywności nie jest praktyką nową. Pieczenie, suszenie, wędzenie, gotowanie, solenie, kiszenie czy mrożenie to metody jej obróbki znane ludzkości od dawna.

Czytaj więcej
Na zdrowie!

Nietolerancja laktozy – przyczyny, objawy i leczenie

Nietolerancja laktozy to stosunkowo częsty problem kliniczny, jednak pomimo dość charakterystycznych objawów długo pozostaje on nierozpoznany zarówno dla chorego, jak i lekarza.

Czytaj więcej

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję