Sok z owoców granatu z naturalną witaminą C

Sok z owoców granatu z naturalną witaminą C

Granat właściwy pochodzi z rejonów Morza Śródziemnego. Jego owoc wypełniony jest pestkami, cennymi ze względu na zawartość wielu biopierwiastków tj. wapń, magnez, fosfor czy potas1. Stanowi także źródło tanin i flawonoidów – przeciwutleniaczy, które przeciwdziałają szkodom wywoływanym przez wolne rodniki.

Sok z granatu wspomaga serce i układ krążenia dzięki obniżaniu ciśnienia tętniczego krwi. Badania dowodzą, że regularne picie soku z granatu może przyczyniać się do zmniejszenia poziomu cholesterolu oraz glukozy na czczo i obniżenia insulinooporności. Owoce granatu mają także wpływ na łagodzenie bólu i stanów zapalnych w organizmie. Świetnie sprawdzają się także w okresie grypowym, gdyż odznaczają się właściwościami przeciwbakteryjnymi2.

Nasz sok z granatu z naturalną witaminą C to połączenie 99,92% soku z owoców granatowca właściwego (Punica granatum) wyprodukowanego z zagęszczonego soku oraz ekstraktu z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C, dzięki czemu jeszcze lepiej wspiera Twoją odporność! Ponadto witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.

bez barwników
bez dodatku cukru
bez konserwantów
z naturalną witaminą C

Właściwości granatu:

  • posiada właściwości przeciwbakteryjne,
  • łagodzi dolegliwości bólowe,
  • obniża poziom cholesterolu,
  • łagodzi stany zapalne.

Zastosowanie:

Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 6. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.

Zalecane spożycie:

Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml (4 łyżki stołowe – łyżka stołowa odpowiada 15 ml) dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Dzienna porcja (60 ml) zawiera:

18 mg witaminy C (22,5% referencyjnej wartości spożycia).

Składniki:

Pasteryzowany sok z granatowca właściwego (Punica granatum) – 99,92% – wyprodukowano z zagęszczonego soku z owoców granatowca właściwego, ekstrakt z owoców dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowany na zawartość witaminy C.

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

[1]Doroszko M., Janda K., Jakubczyk K.: Właściwości prozdrowotne wybranych owoców krajowych. KOSMOS, 2018, 67, 415-423

[2] https://naturalnieozdrowiu.pl/owoc-granatu-zimowe-superfood/#Wlasciwosci_granatu;%2006.2022 [dostęp: 06.2022]

Poznaj inne produkty Soki z naturalną witaminą C

Sok z suszonych śliwek z naturalną witaminą C

Sok z suszonych śliwek z naturalną witaminą C

Burak, sok z buraka ćwikłowego z naturalną witaminą C

Burak, sok z buraka ćwikłowego z naturalną witaminą C

Aloes, sok z aloesu zwyczajnego

Aloes, sok z aloesu zwyczajnego

Żurawina, sok z żurawiny z naturalną witaminą C

Żurawina, sok z żurawiny z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnej porzeczki z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnej porzeczki z naturalną witaminą C

Sok z owoców maliny z naturalną witaminą C

Sok z owoców maliny z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnego bzu z naturalną witaminą C

Sok z owoców czarnego bzu z naturalną witaminą C

Sok z owoców aronii z naturalną witaminą C

Sok z owoców aronii z naturalną witaminą C

Sok z dzikiej róży z naturalną witaminą C

Sok z dzikiej róży z naturalną witaminą C

Na zdrowie!

Destresan – naturalnie na stres

Na stres nic nie możemy poradzić. Czy na pewno? Spokojny sen, odpowiednia dieta, aktywność na świeżym powietrzu i ziołowe preparaty to nasi sprzymierzeńcy w walce ze stresem.

Czytaj więcej
Na zdrowie!

STOP żywności wysoko przetworzonej

Przetwarzanie żywności nie jest praktyką nową. Pieczenie, suszenie, wędzenie, gotowanie, solenie, kiszenie czy mrożenie to metody jej obróbki znane ludzkości od dawna.

Czytaj więcej

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję