Składniki:
węgorz wędzony 100 g
sos :
kurki 30 g
śmietana 18% 60 g
masło klarowane 15 g
cebula 30 g
koperek 2 g
natka pietruszki 2 g
Sposób przygotowania:
Sos: umyte i oczyszczone kurki przełożyć na suchą patelnię i odparować płyn, dodać masło klarowane i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć ok. 6 min., a następnie dodać posiekaną zieleninę i śmietanę. Gotować przez chwilę do momentu, aż połowa płynu odparuje. Doprawić solą i odrobiną pieprzu.
Porcję wędzonego węgorza wyfiletować, usunąć skórę i podgrzać w piekarniku rozgrzanym do temp. 80°C.
Na talerz wyłożyć sos z kurek, a na nim ułożyć ciepłego węgorza.
Kaloryczność posiłku = 589 kcal
Dieta ketogenna jest dietą radykalnie niskowęglowodanową, której głównym założeniem jest tak znaczne ograniczenie spożycia węglowodanów przy jednoczesnym zwiększeniu podaży tłuszczu, by wprowadzić organizm w stan ketozy.
Zobacz artykuły i przepisyBlu to linia preparatów zawierająca wyjątkową kompozycję składników, opartą na podwójnie standaryzowanym na zawartość polifenoli ...
Dowiedz się więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.