Wypróbuj naparu, który idealnie rozgrzeje Cię w jesienne, chłodne wieczory w naturalny sposób wspierając odporność.
Czego potrzebujesz:
Przygotowanie:
W dużej szklance o pojemności około 300-400 ml umieszczamy grubo pokrojone plastry pomarańczy, gwiazdkę anyżu i całość zalewamy gorącą wodą do ¾ objętości szklanki. Czekamy chwilę aż olejki eteryczne z pomarańczy i anyżu przejdą do naszego napoju. Po około 5 minutach do lekko przestudzonego naparu dodajemy łyżkę stołową miodu i około 50ml soku Imbir z kurkumą i cytryną Soki Świata. Całość mieszamy aby połączyć składniki i rozpuścić miód. Spożywamy na ciepło. Napój jest rozgrzewający i bogaty w antyoksydanty.
SOK IMBIR Z KURKUMĄ I CYTRYNĄ
Organizm produkuje witaminę D na drodze syntezy skórnej, pod wpływem promieniowania słonecznego UV. W okresie jesienno-zimowym synteza witaminy D w skórze jest ograniczona z powodu zmniejszonego nasłonecznienia.
Zobacz artykułyBlu to linia preparatów zawierająca wyjątkową kompozycję składników, opartą na podwójnie standaryzowanym na zawartość polifenoli ...
Dowiedz się więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.