awokado 100 g
włoszczyzna 60 g (marchew 20 g, seler 20 g, pietruszka 10 g, por 10 g)
cebula dymka 20 g
oliwa z oliwek 20 g
sok z cytryny 15 g
śmietana 18% 20 g
Przygotować bulion warzywny z włoszczyzny (ilość wody dostosować do wielkości porcji do zjedzenia). Na oliwie zeszklić cebulę dymkę, dodać ją do bulionu, doprawić szczyptą soli i pieprzu i gotować parę minut. Po ostudzeniu do bulionu dodać rozdrobnione awokado, sok z cytryny oraz śmietanę, całość zblendować na gładką masę i wstawić do lodówki. Podawać po schłodzeniu.
Kaloryczność posiłku = 396 kcal
Dieta ketogenna jest dietą radykalnie niskowęglowodanową, której głównym założeniem jest tak znaczne ograniczenie spożycia węglowodanów przy jednoczesnym zwiększeniu podaży tłuszczu, by wprowadzić organizm w stan ketozy.
Zobacz artykuły i przepisyBlu to linia preparatów zawierająca wyjątkową kompozycję składników, opartą na podwójnie standaryzowanym na zawartość polifenoli ...
Dowiedz się więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.