Dip z wędzonym łososiem, szczypiorkiem i olejem lnianym

Śniadanie, Lunch
Łatwy
10 min
4

Składniki:

  • ser biały chudy – 250 g,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego – 30 g,
  • wędzony łosoś – 200 g,
  • 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 g,
  • szczypiorek
  • sól i pierz do smaku.

Przygotowanie:

Dokładnie zblendować ser z olejem lnianym, jogurtem oraz olejem. Szczypiorek drobno posiekać. Dodać wędzonego łososia i szczypiorek do sera i dalej blendować. Całość można doprawić pieprzem oraz solą.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję