Sok z granatu z witaminą C jest bezpośrednio wyciskany z owoców granatu. Granat właściwy pochodzi z rejonów Morza Śródziemnego. Jego owoc wypełniony jest pestkami, cennymi ze względu na zawartość wielu biopierwiastków tj.: wapń, magnez, fosfor czy potas1. Stanowi także źródło tanin i flawonoidów – przeciwutleniaczy, które przeciwdziałają szkodom wywoływanym przez wolne rodniki. Sok z granatu wspomaga serce i układ krążenia dzięki obniżaniu ciśnienia tętniczego krwi. Badania dowodzą, że regularne picie soku z granatu może przyczyniać się do zmniejszenia poziomu cholesterolu oraz glukozy na czczo i obniżenia insulinooporności. Owoce granatu mają także wpływ na łagodzenie bólu i stanów zapalnych w organizmie. Świetnie sprawdzają się także w okresie grypowym, gdyż odznaczają się właściwościami przeciwbakteryjnymi2.
Nasz Sok z granatu z witaminą C to połączenie 99,95% soku z owoców granatowca właściwego (Punica granatum) oraz witaminy C, dzięki czemu jeszcze lepiej wspiera Twoją odporność! Ponadto, witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia!
Właściwości granatu:
posiada właściwości przeciwbakteryjne
łagodzi dolegliwości bólow
obniża poziom cholesterolu
łagodzi stany zapalne
Sok z granatu z witaminą C – dlaczego warto go wybrać?
Znajdź swój ulubiony smak spośród wielu smaków świata. Wszystkie nasze soki z witaminą C znajdziesz TUTAJ.
Sok z granatu z witaminą C – zastosowanie
Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 6. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.
Dzienna porcja (60 ml) zawiera:
60 ml soku z granatowca właściwego i 18 mg witaminy C (22,5% referencyjnej wartości spożycia).
Składniki
Pasteryzowany sok z granatowca właściwego (Punica granatum) – 99,95%, kwas L-askorbinowy (witamina C).
UWAGA! Produkt może nieznacznie różnić się barwą i smakiem w zależności od partii. Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.
[1] Kulczyński B., Gramza-Michałowska A.: Granat – tropikalny owoc bogaty w związki bioaktywne o właściwościach prozdrowotnych. Nauka Przyr Technol, 2015, 9, DOI: 10.17306/J.NPT.2015.3.41 [2] https://naturalnieozdrowiu.pl/owoc-granatu-zimowe-superfood/#Wlasciwosci_granatu;%2006.2022 [dostęp: 06.2022]
Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.