truskawki 50 g
czarne jagody 50 g
maliny 50 g
śmietana 30% 70 g
olej z orzechów laskowych 10 g
sezam 10 g
Uprzednio umyte owoce wymieszać. Śmietanę ubić i przełożyć na przygotowane owoce. Całość polać olejem z orzechów laskowych i posypać ziarnami sezamu.
Organizm produkuje witaminę D na drodze syntezy skórnej, pod wpływem promieniowania słonecznego UV. W okresie jesienno-zimowym synteza witaminy D w skórze jest ograniczona z powodu zmniejszonego nasłonecznienia.
Zobacz artykułyBlu to linia preparatów zawierająca wyjątkową kompozycję składników, opartą na podwójnie standaryzowanym na zawartość polifenoli ...
Dowiedz się więcejStrona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.