Twarożek z ogórkiem

Śniadanie, Kolacja
Łatwy
20 min
2

Delikatny twarożek w połączeniu z zielonym ogórkiem, tworzą doskonały smak, idealny na lekką kolację. 

Czego potrzebujesz:

  • 25 dkg twarogu półtłustego
  • 1 nieduży ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki olejku konopnego Oleofarm
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Twaróg rozetrzeć w miseczce widelcem. Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać do twarogu. Do twarogu dodać olej konopny, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Twarogiem smarować kanapki.

Autor: Katarzyna Gontowicz (www.domowe-potrawy.blogspot.com)

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Olej z ostropestu tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję