Śniadanie, Kolacja
Łatwy
20 min
2
Delikatny twarożek w połączeniu z zielonym ogórkiem, tworzą doskonały smak, idealny na lekką kolację.
Czego potrzebujesz:
- 25 dkg twarogu półtłustego
- 1 nieduży ogórek
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki olejku konopnego Oleofarm
- 2 łyżki posiekanego koperku
- ½ łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Twaróg rozetrzeć w miseczce widelcem. Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać do twarogu. Do twarogu dodać olej konopny, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Twarogiem smarować kanapki.
Autor: Katarzyna Gontowicz (www.domowe-potrawy.blogspot.com)