Tradycyjny majonez grzybowy z olejem lnianym

Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
20 min
4

Składniki:

  • ½ szklanki oleju lnianego LenVitol
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka miodowej musztardy
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • ¼łyżeczki cukru trzcinowego
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka zmielonych suszonych grzybów: podgrzybki/
    prawdziwki

Przygotowanie:

Żółtka ubić na najwyższych obrotach miksera. Następnie dolać olej lniany małymi porcjami. Gdy całość połączy się, dodać musztardę, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól i pieprz oraz zmielone grzyby. Ponownie wszystko dobrze zmiksować. Majonez należy przelać do słoików i schować do lodówki. Stanowi on doskonały dodatek do wędlin oraz jajek.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

Olej krokoszowy tłoczony na zimno

LenVitol – Siemię lniane złociste

LenVitol – Siemię lniane złociste

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję