Śniadanie, Lunch, Kolacja
Łatwy
20 min
4
Składniki:
- ½ szklanki oleju lnianego LenVitol
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 1 łyżeczka miodowej musztardy
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- ¼łyżeczki cukru trzcinowego
- pieprz, sól
- 1 łyżka zmielonych suszonych grzybów: podgrzybki/
prawdziwki
Przygotowanie:
Żółtka ubić na najwyższych obrotach miksera. Następnie dolać olej lniany małymi porcjami. Gdy całość połączy się, dodać musztardę, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól i pieprz oraz zmielone grzyby. Ponownie wszystko dobrze zmiksować. Majonez należy przelać do słoików i schować do lodówki. Stanowi on doskonały dodatek do wędlin oraz jajek.