Surówka z truskawkami

Lunch, Kolacja
Łatwy
25 min
2

Truskawki w połączeniu z dressingiem balsamicznym, tworzą zaskakujący i wyśmienity smak. 

Czego potrzebujesz:

  • roszponka (duża garść),
  • 4-5 truskawek,
  • 4 pomidory koktajlowe,
  • kawałek mozzarelli,
  • czarne oliwki do dekoracji (1-2 sztuki),
  • olej z pestek winogron Oleofarm (3-4 łyżki),
  • krem balsamiczny (ok. 2 łyżki),
  • sok z cytryny (1 łyżeczka),
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:

Roszponkę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki myjemy, kroimy na pół, podobnie truskawki. Mozzarellę kroimy w kostkę, oliwki w cienkie plasterki. Wszystko układamy na roszponce. Przygotowujemy dressing z podanych składników, polewamy wierzch surówki. Talerz dekorujemy kawałkami truskawek oraz kremem balsamicznym. 

Autor: Marika Wojciechowska, http://www.dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej arachidowy nierafinowany

Olej arachidowy nierafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej lniany tłoczony na zimno

Olej lniany tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję