Surówka z kiszonej kapusty

Lunch, Obiad
Łatwy
10 min
4

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 1/3 cebuli
  • małe jabłko
  • 3 łyżki oleju lnianego LenVitol
  • cukier, sól, pieprz

Przygotowanie:

Kapustę, jeśli za słona, wypłukać, odcisnąć z nadmiaru wody, połączyć z pokrojonymi w drobną kostkę cebulą i  jabłkiem. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, do uzyskania kwaśno-słodkiego smaku. Polać olejem i dokładnie wymieszać, zostawić w lodówce do połączenia smaków na 30 min. Surówka idealnie pasuje do pieczonej ryby.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany

Olej z czarnuszki

Olej z czarnuszki

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję