Pesto z rzeżuchy

Śniadanie, Lunch
Łatwy
15 min
2

Czego potrzebujesz:

  • 40 g rzeżuchy (szklanka)
  • 50 g łuskanych nasion słonecznika
  • 80 g oleju rzepakowego Oleofarm
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 g tartego parmezanu
  • dwie duże szczypty pieprzu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładką pastę. Doskonale smakuje z jajkiem oraz z wędliną.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z orzechów laskowych nierafinowany

Olej z orzechów laskowych nierafinowany

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję