Pasta z dyni i sera twarogowego

Śniadanie, Kolacja
Łatwy
45 min
2

Składniki potrzebne do przygotowania pasty z dyni i sera twarogowego:

  • miąższ dyni – 150 g,
  • chudy twaróg – 80 g,
  • 1 łyżka miodu – 15 ml,
  • łyżka oleju lnianego LenVitol® – 15 ml,
  • łyżeczka lnu mielonego Oleofarm® – 5 g,
  • łyżeczka pestek dyni – 5 g,
  • cynamon.

Przygotowanie pasty z dyni i sera twarogowego:

Ugotowaną i ostudzoną dynię rozgnieść i wymieszać z twarogiem, dodać łyżkę oleju lnianego i miodu. Całość zmiksować i doprawić do smaku cynamonem, posypać lnem mielonym, można udekorować pestkami dyni.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

LenVitol

Produkty o bardzo dużej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, regulując wiele procesów.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno

Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Olej z awokado tłoczony na zimno

Len mielony – mielone nasiona

Len mielony – mielone nasiona

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję