Pasta z dyni i sera twarogowego

Śniadanie, Kolacja
Łatwy
45 min
2

Składniki potrzebne do przygotowania pasty z dyni i sera twarogowego:

  • miąższ dyni – 150 g,
  • chudy twaróg – 80 g,
  • 1 łyżka miodu – 15 ml,
  • łyżka oleju lnianego LenVitol® – 15 ml,
  • łyżeczka lnu mielonego Oleofarm® – 5 g,
  • łyżeczka pestek dyni – 5 g,
  • cynamon.

Przygotowanie pasty z dyni i sera twarogowego:

Ugotowaną i ostudzoną dynię rozgnieść i wymieszać z twarogiem, dodać łyżkę oleju lnianego i miodu. Całość zmiksować i doprawić do smaku cynamonem, posypać lnem mielonym, można udekorować pestkami dyni.

Zdrowe tłuszcze

Niektóre rodzaje tłuszczów nie tylko nam nie szkodzą, ale wręcz korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dowiedz się gdzie je znaleźć i jak korzystać z ich pozytywnego działania w swojej diecie.

Zobacz artykuły i przepisy

Oleje Świata

Linia Oleje Świata to oleje wysokiej jakości powstające ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Samo zdrowie zamknięte w małej buteleczce.

Dowiedz się więcej

Poznaj nasze produkty

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej z pestek winogron rafinowany

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno

Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno

Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno

Strona korzysta z plików cookies. Są to pliki pozwalające na korzystania z narzędzi analitycznych, marketingowych oraz społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Rozumiem i akceptuję